HOŞGELDİNİZ


Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayınız


HAYAT YAŞANTI ARAMAK DEĞİL, KENDİNİ ARAMAKTIR. (C.PAVESE)


1 Mart 2009 Pazar

ESKİDENDİ O


Uzak geçmiş, çocukluğumuzun geçtiği zamanlardır. Nedendir tam olarak bilmiyorum ama çocukluk yıllarında onca olumsuz olaylar ve koşullar yaşamış olmamıza rağmen, hep güzel anıları vardır zihinlerimizde. Kötü anıların izleri yok ya da silinmiş gibidir. Çocukluk yıllarında ya biz her şeyi olduğundan daha iyi algılıyoruz ya da zihnimiz yıllar geçtikçe bize oyun yapıyor. Kötü anıları atıyor, yok gibi davranıyor. O dönemde ya savunma sistemlerimiz farklı ya da farklı bir bakış açımız var. Bu yüzden çocukluk yıllarımız aklımıza geldiğinde yüzümüzde gülümseme beliriyor.

Yakın geçmiş zamana yaklaştığımızda, her şeyin olumsuz tarafı biraz daha fazla yer kaplıyor. Hatıraların duyguları daha rahatsız edici oluyor. Hep acı veren, insanın içini burkan olaylar geliyor akla. Keşke dedirten cümleler daha sık çıkmaya başlıyor konuşmalarda. Sanki çocukluk yıllarımızın olumsuz duyguları yakın zamanın hatıralarına ekleniyor, çoğaltıyor onu.

Uzak geçmişimiz aklımıza geldiğinde, keşke o dönemi tekrar yaşasaydık derken, yakın geçmişimiz için keşke öyle olmasaydı diyoruz.

Meselenin bakış açısında olduğunu düşünüyorum. Şimdiki zamanın koşullarına çocuksu bakabilir ve çocuksu yaşayabilirsek eğer, tüm yaşamımız uzak geçmişteki gibi güzel anılarla dolu olur.

Hayatınızı çocukluğunuzdaki gibi en yalın haliyle yaşamanız dileğiyle…..

Doğal Kalın

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayatı park ederek değil fark ederek yaşarsak eskidendi o demeye gerek kalmaz.