HOŞGELDİNİZ


Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayınız


HAYAT YAŞANTI ARAMAK DEĞİL, KENDİNİ ARAMAKTIR. (C.PAVESE)


29 Nisan 2009 Çarşamba

HUZUR

Huzur, derin bir nefes gibi. Sürekli olmayan. Almak ve vermek gibi. Bir anlık…Zaman aralıklı, olmazsa olmazlardan… Kuş tüyü yastıkta, güneşin altında- denize karşı şezlonga uzanmak gibi…Gelip-geçici gibi ama aralıklı işçimen bir yapıya sahip. Ne seni terk ediyor, nede sonsuza kadar yanında duruyor . Mesafeli, gölgeli…Küçücük elleriyle, kocaman bakışlarıyla, bakmaya doyamadığın bebek lezzeti var yapısında.Herkesin istediği ama sadece istenilene açılan bir kapıdan ibaret.

Bir tatlı huzur almaya geldim diyor ya şarkıda. Nerden alınıyor? Nasıl elde ediliyor ve elde edilen nasıl elde tutuluyor bunu gerçekten öğrenmek istiyorum.

Yazan: Yağmur
***************************************************
Huzur kişiye özeldir. Kimine göre deniz kenarında bir bardak çay içmek, tarlada patates toplamak, uzun bir yürüyüş yapmak, radyoda çalan şarkıya eşlik etmek, bir bebeğin yüzüne bakmak, telefonun ucunda sevdiğinle konuşmak ya da hiçbirşey yapmadan öylece bakmaktır hayata. Huzur insanın içindedir, istediğin zaman istediğin an onu elde etmek bizim elimizdedir. Durmak ve düşünmektir.
Huzurlu ,mutlu ve sağlıklı günler.
Yazan: Ayşe

Hiç yorum yok: