HOŞGELDİNİZ


Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayınız


HAYAT YAŞANTI ARAMAK DEĞİL, KENDİNİ ARAMAKTIR. (C.PAVESE)


8 Nisan 2009 Çarşamba

KAHKAHALARINIZ OLSUN


Başka insanlar güldüğü ya da kahkaha attığı için hiç güldüğünüz oldumu? Bu fotograf çok şey anlatıyor ama karede olmayan başka şeylerde var. Bu karede olmayan ben ve bir arkadaşım daha var. Eğer bizim de fotoğrafımız çekilmiş olsaydı, bu kareye gülenlerin fotoğrafı da olacaktı. Bu kare nefis doğaya rağmen ilgimizi kendisine çekmişti, biz de gülümsemeden duramadık.

Kızı ve annesinin kahkahaları, en güzel melodi olarak yankılanıyordu dağlarda. Almışlar, çekmişlerdi yaşamın tüm güzel enerjisini, toplamışlardı kendilerinde. Bakana güzel bir ışık, dinleyene güzel bir melodi, hissedene yaşam coşkusu vermişlerdi.

Yaşam da kötü şeyler vermek istemiyordu zaten. Almayı, duymayı, görmeyi isteyene tüm cömertliğiyle veriyordu güzelliğini. Bazen kötü şeylerde veriyordu tabii. Ama gelen her kötü şey; ya iyi şeylerin hemen öncesinde işaret olarak ya da iyilerin daha iyi fark edilmesi için onun yanında acılı meze olarak veriliyordu.

Her türlü kötü şeylere rağmen, sizin ve sevdiklerinizin yaşamda olduğunu düşünerek gülümseyin, hatta kahkaha atın lütfen. Kahkaha atmak için, bundan daha güzel bir sebep olabilir mi?

Kahkahanız bol olsun.

Doğal Kalın

1 yorum:

filiz dedi ki...

kahkahalarımız göz yaşımız kadar anlamlı,hüznümüz kadar sıcak ama ne olursa olsun sahte olmasın.gözyaşımız akarken azda olsa acımız tesirini kaybeder ya kahkahalarımızda mutluluklarımızı çoğaltsın.göz yaşınız az kahkahalarınız çok olsun