HOŞGELDİNİZ


Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayınız


HAYAT YAŞANTI ARAMAK DEĞİL, KENDİNİ ARAMAKTIR. (C.PAVESE)


19 Aralık 2009 Cumartesi

BİR GÜN, BİR KİŞİ


Bir gün, bir kişi;

Kendi türleriyle uçmayı ret eden iki ayrı cins kuşa rastlar. Hayli merak eder. Bu iki farklı yaratığın, nasıl olup ta kendi aileleriyle, ait olduklarıyla yaşamak istemediklerini, bir yabancıyı kendi kardeşlerine yeğlediklerini anlamaya çalışır. Biri karga, diğeri leylek. İkisi de o kadar farklıdır ki, ihtimal vermez birbirlerini sevdiklerini. Kardeşleriyle değil de, birbiriyle uçmayı yeğlediklerini. Öyle ya; karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle.

Yaklaşır ve merakla inceler kuşları. Ta ki her ikisinin de topal olduğunuanlayıncaya kadar. O zaman anlar ki;birlikte kaçar, birlikte uçar, birlikte yaşarlar. Bunlar diğerlerinin yanında tutunamayanlardır.

O zaman anlar ki, kimilerini birbirine yakın kılan, sahip oldukları değil, sahip olmadıklarıdır. Topal kuşlar birbirlerinin arızalarını bilir, sömürmek, örtmek yerine kabullenirler. Öyleyse en gerçek dostluklar, ortak varlıklarımız üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulandır. Aynı şekilde; zengin ve mesut olanların ortak paydaları, sabun gibi uçar gider.

Mevlana

Gönderen: Adsız

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Palıntı yazılar göndermeseniz nasıl olur gönderdiğiniz sürece doğal bakış olmuyor diyorum

Cengiz Özdemir dedi ki...

Haklısınız. Alıntı yazı olmaması daha iyi olur. Alıntı olmaması için çok özen gösteriyorum. Alıntı çok fazla geliyor. Çoğunu koymuyorum. Bazen alıntının güzel olması bazende yazı yetiştirememden dolayı koymak zorunda kalıyorum. daha fazla dikkat etmeliyim galiba.

Adsız dedi ki...

alıntı yazıları hiç okumuyorum sizin yazı yazıp yazmamanız önemli değil bence harika fotolarınız önemli biliyoruz işiniz çok